Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΧΑΛΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΑΛΑΔΩΤΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΑΛΑΔΩΤΟΣ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 24 180134
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
1500 γραμμ. νερό
150 γραμμ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
370 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
Κανέλλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό στην φωτιά. Ρίχνουμε το πορτοκάλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με φουέ. Το αφήνουμε να βράσει καλά. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα και να ξεκολλάει λιγάκι από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τις βανίλιες. Το μείγμα είναι αρκετά υγρό. Το βάζουμε σε φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ξεφορμάρουμε κατόπιν σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?