Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 10 120538
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ
1200 γραμμ. μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε μερίδες
300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό ή μέτριο
1 μικρό κουτάκι χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κύβο βοδινού που τον λιώνω μαζί με το κρεμμύδι
2 ντομάτες μέτριες λιωμένες στο μούλτι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο νερό στην αρχή και όταν ρίξουμε το κριθαράκι αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη 1 με 2 ποτήρια του νερού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το λιωμένο κρεμμύδι με τον κύβο, τον χυμό της ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και τον πελτέ. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, τον βασιλικό και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ένα λίτρο νερό.
Βάζουμε το κομμένο σε μερίδες κρέας στο ταψί ανακατεύουμε και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να τσιμπιέται με πιρούνι.
Όταν έχει μαλακώσει ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε. Αφήνουμε να βράσει και το κριθαράκι και όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σχεδόν αμέσως, με πράσινη σαλάτα, ψωμί φρέσκο, φέτα και τριμμένο κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί τριμμένο για μακαρόνια.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?