Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ ) ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ ) ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 28 115728
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
⦁ Το κουφάρι από ένα αρνάκι 7,5-8 kg περίπου.
⦁ η συκωταριά του
⦁ πέντε (5) κούπες ρύζι Καρολίνα (για τα συγκεκριμένα κιλά αρνιού).
⦁ Πέντε κούπες νερό βραστό.
⦁ Ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
⦁ Τρία τέταρτα (3/4) του φλυτζανιού ελαιόλαδο.
⦁ 2κ.γ κανέλα τριμμένη
⦁ 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
⦁ 1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
⦁ Αλάτι
⦁ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
⦁ Λίγο βούτυρο φυτίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε την συκωταριά και την ζεματίσουμε την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι τα μπαχαρικά και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφού τσιγαριστεί λίγο το ρύζι προσθέτουμε το νερό.
Αφού πιεί το νερό, το αποσύρουμε από την φωτιά. Μέχρι να κρυώσει λίγο, ετοιμάζουμε το κουφάρι. Το πλένουμε , το αλατοπιπερόνουμε αρκετά καλά, εσωτερικά. Αρχίζουμε να ράβουμε την κοιλιά του ‘’ κουφαριού ‘’ και το γεμίζουμε αφράτα , χωρίς να το πιέζουμε (δεν το μπουκώνουμε). Τελειώνουμε το ράψιμο, αλείφουμε εξωτερικά το αρνάκι με λίγο βούτυρο, αλατοπιπερόνουμε και το τυλίγουμε σε λαδόκολλα βάζοντάς το στην γάστρα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 3 ώρες και άλλη μία (1) ώρα στους 190 βαθμούς. (Ελέγχοντας το ψήσιμο μετά το τρίωρο μπορούμε να αφαιρέσουμε το σκέπασμα και την λαδόκολλα μέχρι να ροδίσει.)

Incollage 20220502 194240406

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?