ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
700 γραμμ.μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
3 ώριμες μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλικομμένο μαιντανό
4 πατάτες μέτριες κομμένες κυδωνάτες
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις πατάτες και κατόπιν τις μπάμιες, τις φρέσκιες ντομάτες, τον μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερού νερό και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη λιώσουν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μόλις οι πατάτες ετοιμαστούν όπως και οι μπάμιες σβήνουμε την φωτιά και σερβίρουμε με φέτα.

Related posts

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ ) ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΛΑΜΠΡΟΠΙΤΕΣ (ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ)

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ (ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ)