ΛΑΜΠΡΟΠΙΤΕΣ (ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ)

Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κιλό βούτυρο soft
4 φακελάκια μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 φακελάκι μαχλέπι
Γάλα όσο πάρει χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 (ΖΥΜΑΡΙ)
Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε τα δύο είδη αλεύρι. Βάζουμε την μαγιά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στο μούλτι το μαχλέπι, την ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι και τα χτυπάμε να διαλυθούν. Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και λίγο γάλα κάνουμε μια γούβα και το ρίχνουμε στο αλέυρι.
Ζυμωνουμε καλά μέχρι το ζυμάρι να είναι έτοιμο και να πλάθεται.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

1 1/2 κιλό ανθότυρο ανάλατο (την λιώνουμε καλά με το πιρούνι)
2 αυγά χτυπημένα
Λίγο γάλα
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού ζαφορά
Λίγο αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 2 (ΓΕΜΙΣΗ)
Χτυπάμε στο μούλτι το μπαχάρι, την ζαφορά, το αλάτι και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε σε λίγο χλιαρό γάλα.
Τα ρίχνουμε στο ανθότυρο και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε με το ζυμάρι μικρές πιτούλες τις γεμίζουμε και τις διπλώνουμε σε σχήμα τρίγωνου και ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο.
Τις ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις δοκιμάζουμε.
* Μετά από 3 μέρες οι πίτες θα χρειαστεί να μπουν στο ψυγείο*

Related posts

ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ (ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΣ ) ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ (ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ)

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ