Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 09 121150
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε τρυπητό και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε λίγο με το χέρι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού ξερό βασιλικό
1 ντομάτα μέτρια ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
150 γραμμ. φέτα τριμμένη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι μπλε όσο χρειαστεί για να γίνει ένας πηχτός χυλός που δεν θα τρέχει από τo κουτάλι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι αφού το στίψουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το αβγό, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, τον βασιλικό και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Το αλάτι με προσοχή γιατί έχουμε την φέτα. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα να δέσουν τα υλικά και κατόπιν ρίχνουμε με ένα κουτάλι σιγά-σιγά το αλεύρι ώστε να γίνει χυλός. Προσθέτουμε και τα κομματάκια με την φέτα και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά. Το αφήνουμε το μείγμα λίγο στην άκρη να δέσουν και αυτά τα υλικά και κατόπιν σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί με ένα κουτάλι ρίχνουμε το υλικό, το πατάμε με το κουτάλι να κάτσει λίγο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε τους έτοιμους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα ή χωριάτικη ή σαν συνοδευτικό κύριου γεύματος. Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε και με ντιπ γιαουρτιού.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?