166
ΥΛΙΚΑ
1500 γραμμ. νερό
150 γραμμ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
370 γραμμ. ζάχαρη
250 γραμμ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
Κανέλλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό στην φωτιά. Ρίχνουμε το πορτοκάλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με φουέ. Το αφήνουμε να βράσει καλά. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα και να ξεκολλάει λιγάκι από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τις βανίλιες. Το μείγμα είναι αρκετά υγρό. Το βάζουμε σε φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ξεφορμάρουμε κατόπιν σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα.