Home ΕΛΛΑΔΑ Στο σφυρί βγαίνουν γνωστά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα – Δύο από αυτά σε Λευκάδα και Ρόδο

Στο σφυρί βγαίνουν γνωστά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα – Δύο από αυτά σε Λευκάδα και Ρόδο

Κοινοποίηση

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και καταλύματα που βγαίνουν για δεύτερη ή και τρίτη φορά στο σφυρί, αλλά και κάποια που κάνουν το… ντεμπούτο τους.

Στη δίνη των πλειστηριασμών βρίσκονται μια σειρά από ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Κάποιες από αυτές βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, ενώ άλλες έχουν ήδη κατεβάσει ρολά.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και καταλύματα που βγαίνουν για δεύτερη ή και τρίτη φορά στο σφυρί, αλλά και κάποια που κάνουν το… ντεμπούτο τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Το “Five Senses Hotel” στις Γούρνες Ηρακλείου
Με διπλό σφυρί, στις 6 και στις 20 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί αντιμέτωπο το 4 αστέρων “Five Senses Hotel”, το οποίο, όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, πλέον έχει σταματήσει να λειτουργεί. Ο πλειστηριασμός της 6ης Σεπτεμβρίου έχει τιμή εκκίνησης τα 3,13 εκατ. ευρώ και ιδιώτη επισπεύδοντα, ενώ της 20ής Σεπτεμβρίου έχει τιμή εκκίνησης τα 5,89 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα.

Το συγκρότημα προήλθε από την συνένωση 2 επιμέρους ξενοδοχείων και πλέον αποτελούν ένα ενιαίο λειτουργικά συγκρότημα. Το συγκρότημα εντοπίζεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα, σε μια περιοχή με σημαντική τουριστική δραστηριότητα.

Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου ανέρχεται στα 9.014,59 τ.μ. Σε αυτή την έκταση κατασκευάστηκαν το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Mare με δυναμικότητα 27 δωμάτια και 51 κλίνες και το (άλλοτε) ξενοδοχείο Gouves Sea, που λειτουργούσε με δυναμικότητα 34 δωμάτια με 76 κλίνες, συνενώθηκαν λειτουργικά από το 2017 σε ένα ενιαίο συγκρότημα υπό τον διακριτικό τίτλο Gouves Sea Hotel, κλασικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων ενώ αθροιστικά η δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες. Πριν περίπου 3 χρόνια, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, το ξενοδοχείο πλημμύρισε σε ένα μέρος του και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Το “Romantza Mare” στη Ρόδο
Για τις 13 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο 3 αστέρων “Romantza Mare”, που βρίσκεται στην περιοχή Καβουράκια της Ρόδου.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 4 κτίρια συνολικής επιφάνειας κύριων χώρων 5.345,07 τ.μ., και βοηθητικών χώρων 349,84 τ.μ., επί οικοπέδου 10.660 τ.μ. Σύμφωνα με το σήμα ΕΟΤ, έχει δυναμικότητα 75 δωματίων/147 κλινών, ενώ στις παροχές του περιλαμβάνονται: εστιατόριο, μπαρ, πισίνα ενηλίκων/παιδική, mini market, χώρος στάθμευσης ανοιχτός. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,935 εκατ. ευρώ.

Το “Alshides” στο Ελατοχώρι Πιερίας
Επίσης στις 13 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί και το ξενοδοχείο 3 αστέρων “Alshides”, που βρίσκεται στον παλαιό οικισμό Ελατοχωρίου Πιερίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 927.550 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το Ελατοχώρι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής, καθώς φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο κλασικού τύπου, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο.

Το “Αντωνιάδης” στην Καλαμπάκα
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βγει για μια ακόμη φορά στο σφυρί ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, το “Αντωνιάδης”. Το “Αντωνιάδης” είναι 4 αστέρων, είναι ένα ξενοδοχείο πόλης κλασικού τύπου, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους και χτισμένους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.764 τ.μ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από τρία επιμέρους κτίρια, έχει με βάση την άδεια συνολικά 64 δίκλινα δωμάτια, 23 μονόκλινα δωμάτια, μία σουίτα και τρία δωμάτια για Α.ΜΕ.Α., ενώ φαίνεται ότι εντός του όγκου της στέγης του ενός κτιρίου έχουν δημιουργηθεί και άλλα δωμάτια καθ’ υπέρβαση της άδειας. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 3,28 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 800.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 8,1 εκατ. ευρώ.

To “La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο
Στις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το 4 αστέρων ξενοδοχείο “La Munte Mountain Resort” στο Μέτσοβο.

Με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 1,44 εκατ. ευρώ, επισπεύδουσα είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Πρόκειται για μια ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία όπως προκύπτει μέσα από το διαδίκτυο, επί του παρόντος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή Ανηλίου ενώ απέχει μόλις 100 μέτρα από την πλατεία του οικισμού καθώς και 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Μετσόβου.

Το τουριστικό κατάλυμα είναι κατασκευασμένο σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 1.500 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 484 τ.μ., από πρώτο όροφο επιφάνειας 440,72 τ.μ. καθώς και από δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 1.060 τ.μ. Το ακίνητο λειτουργούσε σαν ξενοδοχείο κλασικού τύπου – 20 δωματίων και 38 κλινών.

Το “Αλέξανδρος” στη Λευκάδα
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα βγει στο σφυρί και το τριώροφο ξενοδοχείο “Αλέξανδρος” στη Νικιάνα Λευκάδας. Τον εν λόγω πλειστηριασμό επισπεύδει η Cepal, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 1,71 εκατ. ευρώ.

Το “Hotel Honorata” στην Παραλία Κατερίνης
Για τις 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο 2 αστέρων “Hotel Honorata” επί της οδού Κύπρου 18, στην Παραλία Κατερίνης, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 609 χιλ. ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum Hellas. Η οικοδομή αποτελείται από ισόγεια πυλωτή, πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο και κάθε όροφος αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα. Πρόκειται για ξενοδοχείο που διαθέτει 24 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια.

Το “Δρυάδες” στη Νάουσα
Τέλος, στις 15 Νοεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό και το ξενοδοχείο “Δρυάδες” στη Νάουσα Ημαθίας, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1,02 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα εμφανίζεται η Intrum Hellas.

Το ακίνητο είναι ένα ξενοδοχείο κλασικού τύπου 3 αστέρων που βρίσκεται στην θέση “Χώρας Νερό”. Αποτελείται από: υπόγειο 431,35 τ.μ. που λειτουργεί ως βοηθητικός χώρος-αποθήκη, ισόγειο γκαράζ με εμβαδόν 110,66 τ.μ. και τμήμα ισογείου και πρώτος όροφος με εμβαδόν 796,48 τ.μ. που περιλαμβάνει δωμάτια, σαλόνια, μαγειρείο και χώρο υποδοχής. Η ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει 19 δωμάτια και 46 κλίνες, καθώς και εξωτερική πισίνα εμβαδού 110 τ.μ., με ημικυκλικό υδρομασάζ.

Πηγή: Capital.gr

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?