ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι
1 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1 λίτρο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις σουπιές και τις τσιγαρίζουμε. Κατόπιν τις αφήνουμε 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να βράσουν και μετά τις βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε το νερό. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το ταψί με τις σουπιές.
Αφήνουμε να μαλακώσουν οι σουπιές στο φούρνο μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες και ρίχνουμε το μακαρονάκι . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει και το μακαρονάκι . Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι, φέτα, φρέσκο ψωμί , με χωριάτική ή πράσινη σαλάτα.