Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙ ή ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΡΑΤΑΤΟΥΙ ή ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 06 02 201114
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μέτρια κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό μεσαίου μεγέθους κομμένο σε λεπτές φέτες ή σε κύβους
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη και μια πορτοκαλί κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 κολοκύθι μεγάλο κομμένο σε μέτριους κύβους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
4 ντομάτες μεγάλες περασμένες στον χοντρό τρίφτη
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Βάζουμε κατόπιν τον πελτέ της ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, την ζάχαρη και τον κύβο και τα αφήνουμε να μυρίσει λίγο το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Έχουμε ήδη κομμένα όλα τα λαχανικά και αρχίζουμε να τα προσθέτουμε ένα-ένα αφήνοντας να περνάει στο ενδιάμεσο 1 με 2 λεπτά. Αφού βάλουμε και τις ντομάτες ρίχνουμε τον μαϊντανό και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό, να μείνει με το λαδάκι του το φαγητό και να έχουν μαλακώσει όλα τα λαχανικά. Το φαγητό αυτό το σερβίρουμε σκέτο με πράσινη σαλάτα και ψωμάκι, ή με πιλάφι, ή και πάνω από μακαρόνια σαν σάλτσα.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?