ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
1 ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
4 ΑΒΓΑ
1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΑΓΓΙΣΤΟ 2% (200gr)
ΣΙΡΟΠΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΝΕΡΟ
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τα αβγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε πάλι. Κομματιάζουμε το φύλλο κρούστας που από ώρα έχουμε ανοίξει στον αέρα για να ξεραθεί και το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει.
Λαδώνουμε με καλαμποκέλαιο ταψί διαμέτρου 35 εκατοστά και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προ θερμασμένο φούρνο. Βάζουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο να δούμε αν το γλυκό είναι στεγνό.
Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι μέχρι να πάρει βράσει και λιώσει η ζάχαρη.
Όπως είναι καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε στην κρύα πορτοκαλόπιτα. Την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να ρουφήξει καλά το σιρόπι.
Σερβίρεται σκέτη αλλά και με παγωτό.