ΥΛΙΚΑ
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 μεγάλες ντομάτες σκληρές κομμένες κυβάκια
150 gr ντοματίνια κομμένα στη μέση
130 gr τραχανά λαχανικών
200 gr φέτα τριμμένη στο χέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
Ρίγανη
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τον τραχανά.
Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τον βασιλικό και την ρίγανη.
Σε λαδωμένο πυρέξ μακρόστενο 30×25 ή στρογγυλό 30 εκατοστά, στρώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και βάζουμε την μισή γέμιση, τοποθετούμε 2 φύλλα λαδωμένα και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, λαδώνουμε και κόβουμε την πίτα.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.