Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 05 19 115614
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
250 gr ρυζι Kαρολινα
1 μελιτζάνα μεγάλη τσακωνικη
150 gr kerygold light τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
100 gr φέτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα μέτρια
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτ γλυκού ρίγανη
1 κουτ γλυκού βασιλικό
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2 κουτ γλυκού ζάχαρη
2 αυγά
1 ποτηράκι καφέ γάλα
1 κύβο λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την μελιτζάνα σε κυβακια και την βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι.
Βράζουμε το ρύζι και μόλις δούμε ότι κρατάει λίγο το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την ντομάτα την οποία την έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε κυβάκια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε ξανά.
Μετά σουρώνουμε την μελιτζάνα από τα νερά και την ρίχνουμε στο τηγάνι και την ψήνουμε μέχρι λίγο να μαλακώσει.
Προσθέτουμε στο μείγμα την ρίγανη, το βασιλικό, το πιπέρι, το αλάτι, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα στο ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και λίγο kerygold και ανακατεύουμε.
Σε ένα πυρέξ 25 εκατοστά τετράγωνο ρίχνουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε, ρίχνουμε το kerygold light πάνω από το μείγμα να πάει παντού και κάνουμε το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα.
Χτυπάμε 2 αυγά με λίγο γάλα και το ρίχνουμε από πάνω από το kerygold.
Το ψήνουμε στους 180ο βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?