Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ (ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ)

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ (ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ)

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 27 112028
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κιλό ανθότυρο ανάλατο
1/2 κιλό βούτυρο soft
4 φακελάκια μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ζαφορά (κρόκος Κοζάνης)
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
1/2 φακελάκι μαχλέπι
Γάλα όσο πάρει χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε τα δύο είδη αλεύρι. Βάζουμε την μαγιά και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε στο μούλτι το πιπέρι, το μαχλέπι, την ζάχαρη και την ζαφορά και τα χτυπάμε να διαλυθούν. Τα ρίχνουμε σε ένα ποτήρι γάλα χλιαρό και τα ανακατεύουμε να διαλυθεί περισσότερο η ζαφορά. Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το τυρί, το βούτυρο και λίγο γάλα.
Κάνουμε μια γούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα. Τα ανακατεύουμε στην αρχή με μια κουτάλα. Έχουμε έτοιμο χλιαρό γάλα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Όταν ζυμώσουμε και δούμε ότι το ζυμάρι είναι έτοιμο και πλάθονται σε κουλουράκια το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος και σκεπάζουμε το ζυμάρι για να φουσκώσει καλά.
Μετά πλάθουμε τα κουλουράκια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε μια απόσταση το ένα από το άλλο. Τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο στους 180ο βαθμούς μέχρι να ψηθούν καλά (σχεδόν να ξεροψηθούν να μην είναι μαλακά).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και δοκιμάζουμε.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?