Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η επικινδυνότητα του δρόμου στην περιοχή «Λιμνί» της Νικιάνας

Η επικινδυνότητα του δρόμου στην περιοχή «Λιμνί» της Νικιάνας

1 Limni
Κοινοποίηση

Η παραλία στη θέση «Λιμνί» της Νικιάνας είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία του χωριού. Τα κολυμβητικά νερά στα πρώτα μέτρα έχουν βάθος κανονικό ενώ ο πυθμένας παρουσιάζει ήπια κλίση. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας έχουν άμμο και βότσαλο. Για τους λόγους αυτούς η παραλία προτιμάται κυρίως από οικογένειες με παιδιά. Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων που μπορεί να χωρέσει εκτιμάται ότι είναι περίπου 500 άτομα.

3_limni_nikianas

Φωτό αρχείου – Η παραλία «Λιμνί» την υψηλή καλοκαιρινή περίοδο

Η παραλία εφάπτεται του επαρχιακού δρόμου Λευκάδας-Νυδριού από τον οποίο την χωρίζει ένα συνεχές τοιχίο αντιστήριξης στο οποίο είχαν προβλεφθεί σε άλλες εποχές ανοίγματα ανά τακτά διαστήματα από όπου μπορούσαν να μπαινοβγαίνουν οι άνθρωποι στην παραλία και να μην απαιτείται να κάνουν ολόκληρη τη γύρα για να έχουν πρόσβαση στην παραλία.

Με την κατασκευή της διαχωριστικής νησίδας στο κέντρο της Νικιάνας οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν από το σημείο αυτό και βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης αφενός έχει στενέψει πολύ το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί κανείς με ασφάλεια στις εξόδους από την παραλία αφετέρου είναι πλέον προβληματική και επικίνδυνη η διάβαση του δρόμου για να καταλήξει κανείς στην παραλία.

2_limni

Το γεγονός αυτό μας είχε πρόσφατα επισημανθεί από οδηγό λεωφορείου του τοπικού ΚΤΕΛ ο οποίος εκτελεί τα δρομολόγια της παραλιακής ζώνης και περνά συχνά από το σημείο, σε μια περίοδο μάλιστα που η παραλία δεν εμφανίζει ακόμη τη συνήθη κίνηση της τουριστικής περιόδου. Η λύση θα ήταν να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα κατά μήκος των ανοιγμάτων που θα αποτρέπει την έξοδο και την είσοδο από και προς την παραλία από τη μεριά του επαρχιακού δρόμου.

6_limni

Με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχουν μπει ακόμη οι κάδοι απορριμμάτων κατά μήκος της παραλίας, η οποία δεν είναι οργανωμένη (δεν μισθώνονται ομπρελοκαθίσματα) ενώ δεν λειτουργεί και ένα ντους που κάποτε υπήρχε. Σε απόσταση περίπου 100 μ. από την περιοχή κολύμβησης, είναι το λιμάνι του χωριού όπου ελλιμενίζονται ιστιοφόρα και μικρά σκάφη αναψυχής που αποτελούν δυνητικές πηγές ρύπανσης αν δεν γίνεται η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση των αποβλήτων των πλεούμενων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

5_limni

Την επικινδυνότητα του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο είχε επισημάνει με ερώτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας την Δευτέρα 27 Μάη 2024 και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέξανδρος Βεροιώτης χωρίς όμως να πάρει καμία απάντηση, ίσως και γιατί το έργο το εκτελεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο όπως έχει μείνει το έργο της κατασκευής της διαχωριστικής νησίδας στο κέντρο της Νικιάνας. Ρώτησε αν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση γιατί έχουν σταματήσει οι εργασίες, επισημαίνοντας ότι αν έχουν σταματήσει προσωρινά θα πρέπει να δοθεί μία λύση για να μην έχουμε ατυχήματα.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?