ΒΑΦΛΕΣ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 12 100602
Κοινοποίηση

ΥΛΙΚΑ (8 ΒΑΦΛΕΣ)
5 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 αυγά
2 βανίλιες ή 1 κουτ γλυκoύ υγρή βανίλια
180 gr βούτυρο βιταμ λιωμένο
2 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ γλυκού όχι γεμάτες αλάτι
Γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι μικρό λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε και αυτά στο αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
Για αρχή ρίχνουμε 3 φλ τσαγιού γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο γάλα μέχρι η ζύμη να γίνει ρευστή. Η ζύμη δεν πρέπει να ειναι ούτε σφιχτή, ούτε νερουλή.
Μετά την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να φουσκώσει η ζύμη.
Πριν ξεκινήσουμε ανακατεύουμε ξανά το μείγμα. Αν δύομε ότι έχει σφίξει, ρίχνουμε όσο γάλα χρειαστεί για να γίνει ξανά ρευστή.
Στην σπιτική βαφλιέρα αφού την αφήσουμε να κάψει την αλείφουμε με βούτυρο και ρίχνουμε μια κουταλιά με την κουτάλα της σούπας και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες που γράφει η βαφλιέρα σας. Συνήθως ειναι 3 λεπτά.
Σερβίρετε με μερέντα, μπισκότο, παγωτό ή οτιδήποτε της αρεσκείας σας.

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?