Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Απάντηση του ΜέΡΑ25 για τους δασικούς χάρτες και το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο

Απάντηση του ΜέΡΑ25 για τους δασικούς χάρτες και το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο

Κοινοποίηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ των βουλευτών του ΜέΡΑ25 στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Αθήνα 04 Μαΐου 2023) της Ομοσπονδίας των απανταχού Λευκαδίτικων συλλόγων.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Το ΜέΡΑ25 συμπαρίσταται πλήρως στα αιτήματα της Ομοσπονδίας των απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων σχετικά με τους Δασικούς Χάρτες, τα οποία είναι και αιτήματα του Λευκαδίτικου λαού όπως εκφράστηκαν στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων του νησιού τον Φεβρουάριο του 2023. Το ΜέΡΑ25 ένωσε τις δυνάμεις του με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας στο συλλαλητήριο της 21 Φεβρουαρίου 2023 στον Αι Μηνά (facebook.com/mera25lefkada). Το ΜέΡΑ25 δεσμεύεται ότι με όλες του τις δυνάμεις θα αγωνιστεί μέσα και έξω από την Βουλή των Ελλήνων για να κατοχυρωθεί η ιδιοκτησία της πατρογονική γης των Λευκαδιτών απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις του κράτους.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΟΙΝΟΠΟΙEIΟ ΤΟΥ ΤΑΟΛ

Επαναλαμβάνουμε την απάντησή μας σε παρόμοια πρόσκληση της ΄Πρωτοβουλίας για την Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου΄.

Το ΜέΡΑ25 από την αρχή των κινητοποιήσεων για το Κάστρο (Τουριστικό Περίπτερο, Οινοποιείο ΤΑΟΛ), λόγω της ευαισθησίας του σε θέματα δημοσίων χώρων πρόσβασης και οικολογίας, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις τόσο με την παρουσία των μελών του στο νησί σε όλες τις κινήσεις και κινητοποιήσεις, όσο και κοινοβουλευτικά με την δράση του στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, 1) Ο Τομέας Νησιωτικότητας του Μέρα25 έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την αντίθεσή μας στην παραχώρηση του Τουριστικού Περιπτέρου (06/05/2022)

2) Ο βουλευτής του κόμματος Κρίτωνας Αρσένης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα πολιτών της Λευκάδας, έκανε ερώτηση στην βουλή συνοδευόμενη από Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) της ‘απόρρητης’ μέχρι τότε μελέτης (24/05/2022). Επίσης, ο Κρίτωνας Αρσένης έκανε παρέμβαση στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίων στην Αθήνα (07/06/2022).

3) Με πρωτοβουλία του Τομέα Νησιωτικότητας το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜΈΡΑ25 έκανε ερώτηση στην βουλή για την ανάγκη θέσπισης Αντι-SLAAP νομοθεσίας ενάντια στις επαναλαμβανόμενες εξοντωτικές αγωγές εναντίον προσώπων, κινημάτων, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται στην άλωση του Δημόσιου Χώρου, των Δικαιωμάτων των Πολιτών κλπ. Αυτό βέβαια αφορά και στις δύο συμπολίτισσες μας που έχουν δεχτεί αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την εταιρία Notion για την στάση τους στο θέμα του Κάστρου (17/10/2022). Επίσης, με πρωτοβουλία του Τομέα Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 έγινε σημαντική εκδήλωση της Έναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής’ στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την συγκεκριμενοποίηση της προτεινόμενης anti-SLAAP νομοθεσίας, με παρουσία διωκόμενων προσώπων, συλλόγων, κινημάτων, Δήμων κλπ (21/12/2022).

Λεπτομέρειες για τα παραπάνω υπάρχουν στην σελίδα μας facebook.com/mera25lefkada.

Το ΜέΡΑ25 και τώρα, μετά την απόρριψη της Έφεσης των Αγροτών από το Πρωτοδικείο Λευκάδας, θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους κατοίκους και τα κινήματα της Λευκάδας στο θέμα της (μη) πώλησης του Οινοποιείου του ΤΑΟΛ σε ιδιώτη και θα εργαστεί με κάθε μέσο που διαθέτει προς την κατεύθυνση συστράτευσης των πολιτών, του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Λευκάδας στο αίτημα να γίνει από το Υπουργείο Πολιτισμού η απαλλοτρίωση του Οινοποιείου και η απόδοσή του στον Δήμο ώστε μετά από διαβούλευση με τον Λευκαδίτικο λαό να γίνει χώρος Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

Λευκάδα, 18 Μαΐου 2023

Οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2023

Μοσχόπουλος Νίκος, Περδικάρη Ειρήνη, Περδικάρης Φίλιππος

ΠΗΓΗ: lefkadatoday.gr

You may also like

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by diadromh.gr

Lefkadanews.gr Png
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?